GÖRÜNTÜLÜ

CÎK: Serhed’de de DEM Parti’yi destekleyelim

CÎK Genel Başkanı Hafız Ahmet Turhallı, Serhed illerindeki halkı çağrı yaparak, DEM Parti eşbaşkan adaylarının desteklenmesini istedi.

YEREL SEÇİM

Civaka Îslamiya Kurdistan (CÎK) Genel Başkanı Hafız Ahmet Turhallı, Bedlîs, Erzirom, Agirî, Mûş ve Çewlîg ve Amed’in ilçelerindeki halka Kurmancî ve Zazakî lehçelerinde çağrı yaptı. 


CÎK Genel Başkanı Turhallı, Kurdistan coğrafyasının dinlerin, mezheplerin, düşünce, fikirlerin coğrafyası olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Başkalarının gelip bizi din adına kandırması halkımız için hem ayıp hem de büyük bir eksikliktir. Kurdistan’da bizim inandığımız bir dinle bizi kandırması ayıp değil mi? Erzurum halkı ben duydum ki; gelip sizi din adı altında oy vermeniz için kandırıyorlar. Kur’an-ı Kerimi sizin önünüze koyup biz oy verin demeleri başlı başına bir felakettir. Ebu Süfyan’ın oğlu Muaviye, ayetleri okların başına koymadı mı Hazreti Ali’ye karşı? O günden beri din kullanılıyor. Dindar insan akıllı insandır. Dindar insan, sorumluluk sahibidir. Biliniz ki; sizi din adına sisteme destek için gelenler İslam dinin hainleridir. İslam dinine ihanet edenlerdir. İslam dinine inanan nasıl katiller için hırsızlar için oy verir. Bunlara oy verenleri din kabul etmez.”